Alle herinneringen, omgekeerd chronologisch gesorteerd

10 herinneringen per pagina
Ga naar personen lijst
Je bent niet ingelogged (login)

<< Eerste < Vorige -- Pagina 62 van 65 -- Volgende > Laatste >>

Gijsbertus Vuijk Noorland

Verhaal nr: 39
Een herinnering van Monique Brouwer-de Leeuw aan Gijsbertus Vuijk Noorland
Toegevoegd op 2008-05-10 15:08:58

De grafsteen van Gijsbertus Vuijk Noorland op het kerkhof van Groot Ammers.



"De Waereld"

Verhaal nr: 38
Een herinnering van Jaap Schoof aan Elisabeth Janna Heijboer-Schoof
Toegevoegd op 2008-05-08 09:26:56

Woonhuis van de fam. Heijboer-Schoof. De situatie van voor de ramp, en op de inzet het volledig verwoeste woonhuis na de ramp.
"De Waereld"




"De Waereld"

Verhaal nr: 37
Een herinnering van Jaap Schoof aan Jan Heijboer
Toegevoegd op 2008-05-08 09:19:28

Volledig verwoest woonhuis van de fam. Heijboer-Schoof na de ramp en op de inzet de situatie van voor de ramp "De Waereld"



Maria Pieternella Schoof-Geluk

Verhaal nr: 36
Een herinnering van Jaap Schoof aan Maria Pieternella Schoof-Geluk
Toegevoegd op 2008-05-07 17:06:54

Rouwadvertentie



Ruine aan het Donkerewegje

Verhaal nr: 35
Een herinnering van H v Cruninghe aan Anthonina Jacoba Griep
Toegevoegd op 2008-05-05 21:16:33

Ruine van het rijtje huisjes die aan de Donkereweg bij de hoeve de Oude Putten stonden, op de achtergrond is de Olzendedijk bij Kaasgat te zien. Bron: C.Reijnhout - Goes(in 1953 Donkerewegje No 04 - Kruiningen) / I.M. van Loo



Cornelius Hendrikus Jacobus Maria Laanen

Verhaal nr: 34
Een herinnering van Janus Stoffels aan Cornelius Hendrikus Jacobus Maria Laanen
Toegevoegd op 2008-04-14 21:10:31





Cornelis Uijl

Verhaal nr: 33
Een herinnering van Kees Droogers aan Kornelis Uijl
Toegevoegd op 2008-03-19 22:13:20

Kees Uijl was de zoon van Dirk Uijl en Cor Uijl-Jansen. Cor Uijl-Jansen was een zus van mijn moeder. Kees was dus een neef van mij. Allereerst een correctie. In het overzicht staat vermeld: Kees Uijl uit Oosterland. Dat is onjuist. Kees woonde in Tholen. Hij had een vriendin in Oosterland. Die had de achternaam de Bruine. Als ik het overzicht bekijk waarschijnlijk Francina Pieternella de Bruine. Kees was het weekend van de ramp in Oosterland samen met zijn zus Rien (Rina). Mijn moeder heeft vaak verteld dat het al lang de bedoeling was van Kees om zijn zus eens een weekend mee te nemen naar Oosterland. Ze zijn er beiden verdronken. Ook van het gezin van de fam. de Bruine zijn er geen overlevenden heb ik vernomen. Dank aan mijn nicht Riet Dijkslag-Jansen die mij de foto`s van Kees en Rien ter beschikking stelde en aan Mevrouw Fondse die het een en ander wist te vertellen over de fam. de Bruine.

Gedroogde appeltjes

Verhaal nr: 32
Een herinnering van Ko van de Parel aan Albertus van de Parel
Toegevoegd op 2008-02-29 20:34:03

We waren thuis met zes kinderen, vijf jongens en 1 meisje. Wij sliepen op zolder en vader en moeder sliepen beneden. Voordat je naar bed ging, pakte dan nog snel even een handje gedroogde appeltjes. Die zaten in een blikken bus, bij de trap… gedroogde appeltjes, dat waren appels die in stukjes waren gesneden en die bracht je dan naar de bakker. Bovenop de oven werden die dan gedroogd. Toen had je natuurlijk geen snoep of zo.



Verhaal van Martinus de Vin

Verhaal nr: 31
Een herinnering van Mireille de Vin aan Neeltje Martina de Vin-Cashoek
Toegevoegd op 2008-02-29 20:33:29

Toen mijn opa, Martinus de Vin overleed in 1998 kwamen de verhalen naar boven. Zo was hij tijdens de ramp een week vermist omdat hij aan het zoeken was naar zijn moeder. In de nacht van de ramp is hij vanuit Nieuwerkerk naar naar het huis van zijn moeder in Oosterland gelopen, omdat bleek dat de dijken het niet meer hielden. Hij heeft toen zijn moeder en zijn broer Ome Eduard naar Nieuwerkerk gestuurd. Mijn opa en oma woonden in Nieuwerkerk aan de Hoge Kerkstraat, hoog en min of meer veilig. Mijn opa is nog even in het huis gebleven en heeft toen spullen nog naar een hogere verdieping gebracht. Ondertussen waren zijn moeder en oom Eduard bij de suikerfabriek in Nieuwerkerk aangekomen waar ze de vloed afwachten. Mijn opa’s moeder is daar verdronken en oom Eduard raakte daar vermist, hij is later gevonden in een lantaarnpaal. Mijn Opa is opgepikt door een boot die hem naar Zierikzee bracht. Toen hij eindelijk weer naar Nieuwerkerk kon waren mijn oma en vader al geëvacueerd naar Rotterdam. Opa is later met een helikopter ook naar Rotterdam gebracht. Oma vertelde ook nog dat er later andere mensen in het huis van de moeder van opa gezeten hebben en die zijn daar later, toen er weer water kwam, verdronken. Mijn overoma is na te zijn gevonden herkend aan een "gebreid blokje" aan de borstrok die zij droeg.

Bewijs van eigendom huis met erf en tuin te Oostdijk gem. Kruiningen

Verhaal nr: 30
Een herinnering van Rene Braam aan Frederik Komejan
Toegevoegd op 2008-02-17 21:39:02

Het eigendomsbewijs van het huisje gekocht door Frederik Komejan in 1910. Frederik en Catharina Komejan zijn in hun huis verdronken. Het huis is een aantal maanden na de ramp in elkaar gestort.



<< Eerste < Vorige -- Pagina 62 van 65 -- Volgende > Laatste >>