Alle herinneringen, omgekeerd chronologisch gesorteerd

10 herinneringen per pagina
Ga naar personen lijst
Je bent niet ingelogged (login)

<< Eerste < Vorige -- Pagina 9 van 65 -- Volgende > Laatste >>

Foto Hendrikus Cornelis van Opdorp

Verhaal nr: 569
Een herinnering van Marina van Elzakker aan Hendrikus Cornelis van Opdorp
Toegevoegd op 2019-03-06 17:52:55

Foto Hendrikus Cornelis van Opdorp


Henrikus van Opdorp


Gijsbregt Heijnsdijk en Paulina Sandee-Heijnsdijk

Verhaal nr: 568
Een herinnering van Anton van Dijken aan Gijsbregt Heijnsdijk
Toegevoegd op 2019-03-04 15:02:50

Dit is een foto van Gijsbregt Heijnsdijk (midden) met (links) zijn dochter Paulina Sandee-Heijnsdijk en (rechts) zijn eerste vrouw Maria Heijnsdijk-Kodde. Gijsbrecht en Paulina kwamen om tijdens de watersnoodramp van 1953. Maria overleed al in 1927. De tweede vrouw van Gijsbregt, Jacoba Heijnsdijk-op 't Hof kwam ook om tijdens de watersnoodramp. Gijsbregt en Jacoba verdronken in hun woonplaats Wolphaartsdijk. Paulina, die met haar man en drie kinderen in Ellewoutsdijk woonde verdronk met haar man en jongste kind in Ellewoutsdijk. De twee oudste kinderen hebben de watersnoodramp overleefd.

vlnr Paulina, Gijsbregt en Maria (overleden in 1927)


Burgemeester van Rilland

Verhaal nr: 567
Een herinnering van Douwe Nagelkerke aan Josephus Abraham de Goffau
Toegevoegd op 2018-10-01 19:29:29

Ik was nog niet geboren, maar van mijn vader en moeder, die de ramp in Rilland wel hebben meegemaakt begreep ik dat de burgemeester samen met Adriaan Cijsouw de brandweer-commandant, is verdronken toen ze probeerden met een bus, Bath te bereiken om mensen te evacueren. Ze gaven het allerhoogste bij de uitoefening van hun plicht.

Keesje een jongen in de Poststraat

Verhaal nr: 566
Een herinnering van Kathy Jumelet mol aan Cornelis Kluit
Toegevoegd op 2018-04-03 14:10:28

Ik loop al jaren met de vraag rond, wat is er toch met Keesje gebeurd ? Ik zag hem vaak zitten, dichtbij de schoenenmaker Kardol, in de poststraat in Nieuwerkerk. Daar kwam ik langs als ik naar school of naar mijn opa ging. Ik woonde op de Grutterie, dochter van Cees en Maria Mol Kardol. Keesje had het talent om minutieus bruin pakpapier te vouwen. Daar was ik door gefascineerd, als ik een stukje bruin pakpapier te pakken kreeg bracht ik het hem. Zijn zo typisch voor de ziekte Van Down gevormde handen, begonnen aan het kunstwerk. Nog, nu ik 75 ben kan ik als ik datzelfde gevoel krijgen als ik dat papier voel en zie. Tot vandaag wist ik niet wat er met hem gebeurd was. Bij het verwerken met professionele hulp, heeft deze vreselijke geschiedenis die velen met ons met zich meedragen een rol gespeeld. De verwerking ervan is er nog elke dag.

De broer van mijn overgrootmoeder

Verhaal nr: 565
Een herinnering van Anton van Dijken aan Gijsbregt Heijnsdijk
Toegevoegd op 2018-02-19 14:36:39

Nadat ik beelden zag van de 65e herdenking van de Ramp in Wolphaartsdijk bekeek ik de lijst met slachtoffers en Gijsbregt Heijnsdijk blijkt een broer te zijn van mijn overgrootmoeder, Catharina Heijnsdijk-Van Strien, die getrouwd was met Adriaan van Strien, die hebben gewoond en gewerkt op Boerderij Veldzicht aan de huidige Van Strienweg 4. Zij zijn de ouders van mijn oma, Jannetje van Strien. Gijsbregt en Jacoba Op 't Hof kwamen beide om, net als zijn dochter, Paulina Sandee-Heijnsdijk (woonde in Ellewoutsdijk) uit zijn eerste huwelijk en één van zijn kleinkinderen. De overgebleven twee kinderen verloren dus hun ouders, grootvader en stiefgrootmoeder.

Rouwdienst

Verhaal nr: 564
Een herinnering van Willem van der Boom aan Willem van der Boom
Toegevoegd op 2018-02-05 22:17:23

Beschrijving rouwdienst Willem van der Boom


Rouwdienst


Willem van der Boom

Verhaal nr: 563
Een herinnering van Willem van der Boom aan Willem van der Boom
Toegevoegd op 2018-02-05 22:12:50

De juiste naam is Willem van der Boom, geboren 30-10-1930 Sinds 1952 was hij in dienst bij de Rijkslandbouwvoorlichtingsdienst. Het weekend van 31 januari-1 februari is hij vanwege het slechte weer in Klundert gebleven. Normaal was hij dat weekend naar zijn ouderlijk huis in Rotterdam gegaan. Toen er 1 februari mensen geëvacueerd moesten worden, heeft hij de plaats van iemand anders in een boot ingenomen. Wat er precies gebeurd is weten wij niet, maar zij kwamen niet terug van de reddingspogingen. Willem van der Boom is terug gevonden in maart 1953.

Herdenking


Mijn opa en ooms

Verhaal nr: 562
Een herinnering van Johan den Ouden aan Rhoon
Toegevoegd op 2018-02-01 09:46:53

Cornelis, Pieter Cornelis en Arie Hendrik waren mijn opa en mijn ooms.

Door deze ramp heb ik ze helaas nooit gekend.

Ook een Held

Verhaal nr: 561
Een herinnering van Johannes Marinus Steffens aan Joannes Marinus Mandemaker
Toegevoegd op 2018-01-31 17:52:12

Deze man naar wie ik vernoemd ben was en is mijn oom en op wie ik trots ben!
Hij is verdronken toen hij wadend en zwemmend met een touw om zijn middel probeerde mensen uit een boerderij te redden, hij werd meegesleurd door de stroming en was niet meer te redden.
Vandaar de titel Ook een Held!

Sien Berrevoets-Hoogerhuis

Verhaal nr: 560
Een herinnering van Ciska de Rijke aan Klaziena Cornelia Berrevoets-Hoogerhuis
Toegevoegd op 2018-01-31 14:04:23

Sien Berrevoets-Hoogerhuis was getrouwd met de broer van mijn moeder. Samen met haar echtgenoot is zij verdronken. Hun 2 dochtertjes van 10 en 3 jaar oud verbleven in de rampnacht bij familie in Sirjansland en Dreischor. Zij hebben beiden de ramp overleefd.

<< Eerste < Vorige -- Pagina 9 van 65 -- Volgende > Laatste >>